Tuoteselosteanalyysit

Kun asiakas ostaa esimerkiksi multaa (pakattua tai irtotavaraa), pitää hänen saada mukaansa tuotteesta kertova tuoteseloste. Tuoteselosteessa kerrotaan tietenkin tuotteeseen käytetyt raaka-aineet ja kuinka se on tehty, mutta siinä täytyy lisäksi olla mukana erilaisia tuotteen ominaisuuksia, kuten ravinnepitoisuudet. Tuoteselostevaatimukset löytyvät Eviran määräämästä kansallisesta tyyppinimiluettelosta. Lisätietoa asiasta saa Ruokavirastosta (Ruokavirasto aloitti toimintansa 1.1.2019, kun Elintarviketurvallisuusvirasto, Maaseutuvirasto sekä osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikkapalvelukeskusta yhdistettiin uudeksi virastoksi).

Tuoteselostetta varten tehtävät analyysit tehdään standardimenetelmillä Eviran hyväksymässä laboratoriossa. Saimme syksyllä 2016 Evira-hyväksynnän ja pystymme nyt siis tekemään näitä analyyseja.

Tarvittavat analyysit vaihtelevat asiakkaan tarpeiden mukaan. Siksi kannattaa aina ottaa yhteyttä laboratorioomme ja sopia analyyseista ja hinnoista ennen näytteiden lähettämistä.

Lannoitevalmiste info

Tilauslomake - lannoitelain mukaiset analyysi